Contacteaza-ne: office@addora.ro

Top Menu

Intretinerea bijuteriilor din argint

Cum se intretin bijuteriile din argint?

By addora

Posted in

Intretinerea bijuteriilor din argint. Cum se curata si se pastreaza corect bijuteriile din argint?

Intretinerea bijuteriilor din argint nu trebuie neglijata. Este adevarat ca argintul se pateaza si poate deveni negru, deoarece oxideaza la contactul cu aerul. De asemenea, argintul este un metal relativ moale care se poate zgaria usor. Pentru a mentine aspectul bijuteriilor din argint este necesara o ingrijire atenta si o metoda de pastrare adecvata a acestora.

Una dintre cele mai simple si eficiente moduri de a pastra bijuteriile curate este acela de a le purta. Contactul cu pielea si cu imbracamintea va lustrui usor argintul si ii va da o stralucire fina.

Pentru a elimina petele si urmele de pe bijuteriile din argint, spala-le cu putina apa calduta si cu sapun, iar apoi clataste-le si usuca-le usor imediat cu o carpa din bumbac 100%. De asemenea, poti utiliza produse de tipul „Jewelry Cleaner” pentru a curata bijuteriile din argint, insa acesta nu sunt neaparat mai eficiente decat apa calda cu sapun.

Argintul puternic patat necesita multa munca. Cel mai bine este ca in cazul acesta sa utilizati o carpa speciala pentru lustruit bijuterii deoarece aceasta este special facuta si contine strat protector care le va proteja pe viitor impotriva matuirii bijuteriilor. Nu utiliza orice produse pentru curatarea bijuteriilor (nu toate sunt potrivite si pentru argint) si nici utiliza pasta de dinti pentru ca aceasta este extrem de abraziva si va lasa zgarieturi evidente pe bijuterii.

Oxidarea argintului apare atunci cand aerul sau cu sulful intra in contact cu bijuteriile din argint. Acest proces duce la o usoara innegrire a metalului. Argintul se gaseste in grade diferite de puritate  (0.95 sau 0.925) iar un argint de o puritate mai inalta va oxida mai usor. Uneori, argintul este oxidat in mod intentionat pentru a crea impresia de adancime sau pentru a sublinia anumite detalii din pretiosul obiect.

Depozitarea corecta a bijuteriilor din argint

Oxigenul din aer va oxida argintul, astfel ca depozitarea acestuia intr-un mod corespunzator va minimiza procesul de oxidare. Iata cateva sfaturi:

  • Pastreaza fiecare obiect de argint separat
  • Depoziteaza bijuteriile din argint in cutii aerisite
  • Pastreaza argintul intr-un loc uscat
  • Poarta bijuteriile cat mai mult timp
Please follow and like us:
error

About The addora

No comments yet.

Lasă un răspuns

btt
X
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Instagram